Stöd för lättföretagare

Hurdant stöd får lättföretagare? Bland annat sparrning, hjälp i juridiska tjänster och inkasso. Läs mer om hur Eezy Kevytyrittäjät och OK Indrivning hjälper lättföretagare på vägen. Mer info på vår hemsida!

kevytyrittäjä

Allt fler som strävar efter ett fritt och smidigt arbetsliv har börjat som lättföretagare. Att bli lättföretagare är enkelt med hjälp av en tjänst för lättföretagare, och vid svåra tider fungerar Eezy Kevytyrittäjät och OK Indrivning som ett stödnät för lättföretagaren.

Antalet lättföretagare i Finland har snabbt vuxit till tiotusentals. Verksamhetsformen har blivit populär då det är så enkelt att börja; man behöver ingen egen FO-nummer då faktureringen sker via faktureringstjänsten Eezy Kevytyrittäjät.

Företagare inom välbefinnande såsom personal trainers och lifecoaches är en växande skara vid sidan av mer traditionella branscher såsom byggbranschen och kreativa branscher. Vi har redan över 28000 registrerade lättföretagare berättar Saija Hellstén, verkställande direktör på Eezy Kevytyrittäjät.

Enligt Hellstén är det möjligheten att arbeta på egna villkor som lockar till lättföretagande. Det är lättare att anpassa arbete med fritid och man kan jobba oberoende av var man är.

”Företagarandan fortsätter att öka då värden, förväntningar och drömmar som berör arbetet ändrar. Frihet i arbetet blir allt viktigare: var man jobbar, hur man jobbar och i vilka perioder? Det märks bra bland de yngre lättföretagarna men är inte ovanligt bland de äldre heller, konstaterar Hellstén.

En lättföretagare lämnar inte ensam

Även om lättföretagandet gör arbetet flexibelt betyder det inte, att man är ensam med frågor som gäller arbetet.

”Vi har på Eezy byggt en omgivning för lättföretagare där de kan få hjälp oberoende situationen. Av oss får man hjälp att komma igång som lättföretagare och en kollega som sparrar längs med vägen. Då det gäller avtalsärenden kan man vända sig till vår jurist och fråga om råd” listar Hellstén.

En del av stödnätet för lättföretagarna är inkassotjänsterna som OK Indrivning sköter. Eezy Kevytyrittäjät och OK Indrivning har samarbetat i snart tio år. En faktura som förblir obetald märks fort i kassan då det gäller småföretagare och därför är stödet med inkassotjänster viktigt.

”En lättföretagare som har ett större bolag bakom sig, har även större muskler att kräva in sina fakturor med” summerar Hellstén.

I nättjänsten som Eezy erbjuder lättföretagare kan kunden själv följa med sina fakturor. Hellstén vet, att företagarna ofta har nära kontakter med sina kunder och att en faktura som överförs på inkasso kan påverka kundförhållandet. Därför kan man själv flytta fram förfallodagen och fakturorna överförs på inkasso manuellt.

Samarbetet med OK Indrivning underlättar vardagen för lättföretagare som vi har samarbete med. I knepiga situationer kan de lita på sin samarbetspartner som har koll på vad indrivningslagen säger och som ser efter att allt går rätt till”, summerar Hellstén.

OK Indrivnings kundchef Toni Hannuksela ansvarar för samarbetet med Eezy Kevytyrittäjät. Han poängterar att inkasso idag först och främst är kundbetjäning.

”För lättföretagare är kundförhållandet speciellt viktigt och varje kund är unik. Med våra lösningsorienterade inkassotjänster säkerställer vi att kundförhållandet består även under besvärliga tider. På detta sätt har vi alltid hittat passliga lösningar till våra kunder” berättar Hannuksela.