OK Perinnän nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä. Huijausviestit muistuttavat hyvin paljon meidän normaalisti lähettämiämme tekstiviestejä. Jos olet epävarma saamastasi viestistä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Voit myös tarkistaa omat velat ja laskut kirjautumalla Oma OK -palveluun.
Usein kysyttyä

Luottotiedot

Mitä tarkoittaa ref-merkintä ja mitä hyötyä siitä on?

Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän, mutta olet maksanut koko velkasi sen jälkeen, voimme lisätä luottotietoihisi referenssi- eli ref-merkinnän osoitukseksi siitä, että koko velkasi on maksettu.

Ref-merkintää ei liitetä maksuhäiriömerkintään automaattisesti, vaikka maksaisitkin velan kokonaisuudessaan. Jotta ref-merkintä hyväksytään, on sitä haettaessa pystyttävä esittämään selvitys velan maksamisesta. Tällainen voi olla esimerkiksi velkojalta saatu kirjallinen todistus.

Mikäli olet maksanut velkasi meille ja haluat sen yhteyteen ref-merkinnän, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Ilmoitamme ref-merkinnät maksutta luottotietorekisteriin.

Vaikka ref-merkintä vaatiikin vaivannäköä, on siitä sinulle hyötyä. Se kertoo luottotietojasi tarkastavalle, että kyseinen velka on kokonaan maksettu.

Tietyissä tapauksissa ref-merkintä saattaa myös nopeuttaa maksuhäiriömerkinnän poistumista luottotiedoista.