Yksityishenkilöiden luottotiedot

Luottotietopalvelujen avulla yrityksenne voi hakea asiakkaan tilitiedot sekä perintätilanteen helposti OK Perinnän tarjoamien rajapintojen kautta. Voitte hyödyntää ja rikastaa dataa osana omaa luotonmyöntöprosessianne. Palvelu pohjautuu aina yksityishenkilön suostumukseen.

Arvioi kuluttaja-asiakkaidesi maksukykyä tehokkaasti 

Kuluttajien maksukyvyn arviointi on oleellinen osa riskien minimointia ja vastuullista luottopolitiikkaa. OK Perinnän tarjoamat ratkaisut tarjoavat yrityksille suoraviivaisen tavan hakea kuluttaja-asiakkaan tilitiedot sekä perintätilanteen erillisten rajapintojen avulla. 

Palvelu koostuu kahdesta erillisestä REST-rajapinnasta: 

  • Account Information API, joka palauttaa käyttäjän henkilökohtaisia tilitietoja ja tapahtumahistoriaa (tiedot haetaan käyttäjän valitseman pankin kautta)
  • Collection Status API, joka palauttaa käyttäjän perintätilanteen (tiedot haetaan OK Perinnän omasta tietokannasta)

Nämä kaksi rajapintaa toimivat itsenäisesti, ja tarjoavat helpon tavan hyödyntää tietoja osana yrityksenne omaa verkkopalvelua tai mobiilisovellusta. 

Käyttäjän suostumus

Luottotietorajapintoihin tehtävät pyynnöt edellyttävät, että niiden mukana toimitetaan tieto käyttäjän antamasta suostumuksesta sekä autentikoidun käyttäjän tunniste. Tilaajan vastuulla on varmistua siitä, että toimitetut tiedot ovat päteviä ja voimassa olevia, ja että ne toimitetaan jokaisen API kutsun yhteydessä. 

Heräsikö mielenkiintosi? Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme kertovat kuinka saatte parhaan hyödyn OK Perinnän tuotteista ja palveluista.

Heräsikö mielenkiintosi? Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme kertovat kuinka saatte parhaan hyödyn OK Perinnän tuotteista ja palveluista.

Sami Vesto

Sami Vesto

Chief Commercial Officer

+358 40 557 7153 LinkedIn