OK Perinnän nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä. Huijausviestit muistuttavat hyvin paljon meidän normaalisti lähettämiämme tekstiviestejä. Jos olet epävarma saamastasi viestistä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Voit myös tarkistaa omat velat ja laskut kirjautumalla Oma OK -palveluun.
Usein kysyttyä

Luottotiedot

Mikä on tratta?

Tratta on yritysperinnässä käytettävä julkisuusuhkainen maksuvaatimus. Tratan käyttäminen on sallittua vain selvissä ja riidattomissa saatavissa. Perintätoimiston lähettäessä tratan, on sillä mahdollisuus ilmoittaa asiasta myös luottotietorekisterin ylläpitäjälle ja tällöin tratasta aiheutuu maksuviivetieto velallisasiakkaan luottotietoihin. Maksuviivetieto on merkintä siitä, ettei yritys ole maksanut velkaansa ajallaan.

Tratta voidaan protestoida aikaisintaan 10 päivää sen lähettämisestä. Protestoinnista aiheutuu maksuhäiriömerkintä yrityksen luottotietoihin. Tratta voidaan protestoida joko hiljaisena tai julkisena. Hiljaisesta protestoinnista jää merkintä ainoastaan yrityksen luottotietoihin, mutta julkiset protestit on mahdollista julkaista talousalan lehdissä ns. protestilistoilla.