OK Perinnän nimissä on soiteltu huijauspuheluita. Muistutamme, että me emme koskaan soita tuntemattomasta numerosta. Jos saat arveluttavan puhelun, voit tarkistaa asian verkkopalvelustamme www.omaok.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Jos olet ehtinyt maksaa huijarille tai luovuttaa henkilötietojasi, ilmoita asiasta viipymättä poliisille.
Usein kysyttyä

Luottotiedot

Mitä kuluja perinnästä aiheutuu?

Kuluttajia koskevassa perinnässä perintäkulut perustuvat lakiin. Perintäkulut eivät voi kasvaa määrättömästi, vaan niille on laissa asetettu tietty kulukatto.

Yritysperinnässä perintäkulut muodostuvat perintätoimiston suorittamista toimenpiteistä ja näihin käytetystä työajasta. Perintäkulut sisältävät muun muassa perittävän rekisteröinnin, maksuvaatimusten laatimisen ja lähettämisen, ilmoittamisen luottotietorekisteriin sekä myös materiaali- ja palkkakulut. Laki saatavien perinnästä 22.4.1999/513 velvoittaa velallista korvaamaan perinnästä velkojalle aiheutuvat kohtuulliset perintäkulut riippumatta siitä, periikö saatavaa velkoja itse vai velkojaa edustava perintätoimisto.