OK Perinnän nimissä on soiteltu huijauspuheluita. Muistutamme, että me emme koskaan soita tuntemattomasta numerosta. Jos saat arveluttavan puhelun, voit tarkistaa asian verkkopalvelustamme www.omaok.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Jos olet ehtinyt maksaa huijarille tai luovuttaa henkilötietojasi, ilmoita asiasta viipymättä poliisille.
Usein kysyttyä

Luottotiedot

Miten korko kertyy perinnässä ja millä prosentilla?

Viivästyskoron kertyminen alkaa laskun eräpäivästä, mikäli laskua ei ole siihen mennessä maksettu. Mikäli eräpäivää ei ole erikseen määritelty, alkaa viivästyskorko kertyä 30 päivää sen jälkeen, kun lasku on lähetetty, tai kun sen maksamista on vaadittu.

Kun lasku tulee meille perintään, viivästyskorkoa kertyy niin kauan kuin perintä jatkuu. Viivästyskoron määrä on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan keskuspankin määrittämä viitekorko. Kaupallisissa sopimuksissa eli yritysten laskuissa viivästyskoron määrä on kuitenkin vähintään 8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopan keskuspankin määrittämä viitekorko. Huomioithan, että korko voi alkuperäisestä sopimuksesta johtuen olla myös tätä korkeampi. Tapauksessasi sovelletun koron suuruuden löydät saamasta kirjeestä.