Usein kysyttyä

Luottotiedot

Ulosotto

Velkasi päätyessä ulosottoon, saat siitä tiedoksiannon. Ulosottoviranomaiset voivat ulosmitata palkastasi tai muista tuloistasi tietyn osan. Ulosottoviranomaisilla on myös oikeus ulosmitata omaisuuttasi velkojen kuittaamiseksi.

Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä hoitaa velka-asiat kuntoon. Kun velka on maksettu, voit pyytää maksuhäiriömerkinnän poistamista lähettämällä luottotietoyhtiölle luotettavan selvityksen velan maksusta ja pyynnön poistaa velkaa koskeva maksuhäiriömerkintä. Luottotietoyhtiö on velvollinen pyynnön saatuaan poistamaan merkinnän 30 päivän sisällä. Voit myös pyytää asiaa hoitaneen perintäyhtiön tai ulosoton tekemään ilmoituksen puolestasi.

OK Perintä on päättänyt asiakkaansa puolesta ilmoittaa maksetusta velasta luottotietorekisteriä ylläpitävälle yhtiölle automaattisesti ja maksutta muutaman päivän sisällä maksun saatuaan.

Mikäli maksuhäiriömerkintää ei syystä tai toisesta ole poistettu 2 kuukauden sisällä velan maksamisesta, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.