OK Perinnän nimissä on soiteltu huijauspuheluita. Muistutamme, että me emme koskaan soita tuntemattomasta numerosta. Jos saat arveluttavan puhelun, voit tarkistaa asian verkkopalvelustamme www.omaok.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Jos olet ehtinyt maksaa huijarille tai luovuttaa henkilötietojasi, ilmoita asiasta viipymättä poliisille.
Usein kysyttyä

Luottotiedot

Mitä tarkoittaa oikeudellinen perintä?

Vapaaehtoisen perinnän aikana sinulla on mahdollisuus maksaa velkaa ilman uhkaa maksuhäiriömerkinnästä. Mikäli et maksa velkaa maksuvaatimuksista huolimatta vapaaehtoisen perinnän aikana, siirtyy asia oikeudelliseen perintään. Oikeudellinen perintä tarkoittaa sitä, että lähetämme haastehakemuksen ja pyydämme käräjäoikeudelta asiallesi päätöstä, mikä lisää velkaasi lainmukaisilla kuluilla. Käräjäoikeus lähettää sinulle tästä haastetiedoksiannon.

Tiedoksiannon saatuasi sinulla on kuitenkin vielä 14 vrk aikaa maksaa velka kokonaisuudessaan. Muussa tapauksessa käräjäoikeus antaa asiassa tuomion. Käräjäoikeuden antaman tuomion myötä luottotietoihisi tulee maksuhäiriömerkintä, joka hankaloittaa mm. vuokra-asunnon, lainan ja jopa työpaikan saamista. Seurauksena on myös mahdollinen ulosottomenettely.