Usein kysyttyä

Luottotiedot

Mitä tarkoittaa sovinto?

Jos maksamaton velka on edennyt käräjäoikeuden ratkaistavaksi, voit välttää maksuhäiriömerkinnän kahdella tapaa: joko maksat jäljellä olevan velkasumman kertasuorituksena, tai voit tehdä kanssamme sovintosopimuksen.

Tekemällä sovinnon sinun on mahdollista maksaa jäljellä oleva velkasumma useammassa erässä. Sovinnon tekeminen edellyttää, että sitoudut ennalta sovittuun maksusuunnitelmaan, jonka käräjäoikeus vahvistaa sitovaksi. Voit tehdä sovinnon Oma OK-palvelussa.

On tärkeää, että noudatat sovittuja maksueriä ja eräpäiviä tarkasti. Sovinnon maksueriä ei voi jälkikäteen muuttaa eikä siirtää. Sovinnon ehtojen noudattamatta jättäminen johtaa sovinnon purkautumiseen. Tällöin koko jäljellä oleva velkamäärä erääntyy kerralla maksettavaksesi ja velka voidaan siirtää ulosottoon ilman erillistä käräjäoikeuden antamaa velkomustuomiota.

Huom! Ennen kuin teet sovinnon, ota yhteyttä käräjäoikeuteen ja varmista, ettei velkomustuomiota ole vielä annettu. Mikäli velkomustuomio on jo annettu, velkaasi koskevan sovinnon tekeminen ei valitettavasti ole enää mahdollista.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.