Mistä syntyy inhimillinen perintä? Kuuntelemme asiakkaiden ideoita

Etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja, joilla voimme tehdä perintää entistä paremmin. Siksi perustimme oman asiakasneuvottelukunnan. Sen jäseniä kuuntelemalla kehitämme toimintaamme entistä asiakaslähtöisemmäksi. Mukaan voi lähteä kuka tahansa talousasioista kiinnostunut.

Suomessa velallisasiakas ei voi vaikuttaa siihen, mitä perintäyhtiötä käyttää. Mielestämme tämä ei kuitenkaan ole este asiakaslähtöisyydelle. Pyrimme toimimaan niin, että velallisasiakkaat valitsisivat meidät, jos voisivat.

Yksi tapa tehdä toiminnastamme asiakasystävällisempää on asiakasneuvottelukunta. Neuvottelukunta arvioi OK Perinnän toimintatapoja ja etsii uusia ratkaisuja inhimillisempään ja asiakaslähtöisempään perintään. Asiakasneuvottelukunnan tehtävänä on myös miettiä, miten voisimme parhaiten tukea velallisasiakkaita ja vähentää velkaantumiseen liittyvää häpeää. Jäsenet ovat tavallisia ihmisiä, joilla on kokemusta tai osaamista perinnästä. Kokouksista maksetaan korvaus, ja paikalla on aina OK Perinnän edustaja tukemassa keskustelua.

Tässä blogissa asiakasneuvottelukunnan jäsenet Kirsi ja Linda kertovat kokemuksistaan. He ovat olleet mukana asiakasneuvottelukunnassa sen perustamisesta lähtien.

Mikä herätti mielenkiinnon hakea asiakasneuvottelukuntaan?

Kirsi: Minulla on entisestä elämästäni sekä työstä että vapaa-ajalta kokemuksia rahavaikeuksista. Niitä voi olla vaikeaa lähteä purkamaan. Asiaan liittyy myös häpeää. Perheemme on ollut ulosoton kanssa tekemisissä, ja tiedän millaista on elää tiukilla. Hakeuduin mukaan, koska halusin olla mukana kehittämässä perintäprosessia velallisen näkövinkkelistä. Velkaantumiseen voi olla monenlaisia syitä, ja motivaation löytäminen isoista rahavaikeuksista selviämiseen on haastavaa.

Linda: Lähdin mukaan uteliaisuudesta. Olen työssäni auttanut ihmisiä raha-asioissa monessa eri roolissa, mutta perintäala oli minulle vielä osittain tuntematon alue. Halusin tutustua toimintaan tarkemmin.

Millaista asiakasneuvottelukunnan toiminta on?

Kirsi: Käsittelemme esimerkiksi lakiasioita, tilastoja, kehitysideoita ja asiakaspalautteita. OK Perintä on saanut asiakasneuvottelukunnalta hyviä ideoita ja ottanut niistä onkeensa. Itse taas olen saanut paljon uutta tietoa esimerkiksi lakiasioihin liittyen. Osallistuminen on hyvin yleissivistävää.

Linda: Asiakasneuvottelukunnan jäsenyys on yllättänyt erittäin positiivisesti. On ollut aivan mahtavaa nähdä esimerkiksi se, miten paljon OK Perintä panostaa asiakaspalveluun ja auttaa asiakkaitaan. Heidän pyrkimyksensä on aidosti auttaa ihmisiä ja he tekevät paljon töitä parantaakseen asiakkaille suunnattuja palveluita. 

Kokouksissa käsitellään perintään liittyviä asioita monipuolisesti. Asiakasneuvottelukunnan jäsenyys on ollut erittäin mielenkiintoista ja avartavaa.

Miten usein kokouksia on ja täytyykö niihin valmistautua jotenkin?

Linda: Kokouksia on neljä kertaa vuodessa. Meille lähetetään etukäteen esityslista, jonka pohjalta voi valmistautua.

Kirsi: Olen ollut tyytyväinen siihen, että OK Perintä hoitaa hyvin sekä kokouksien valmistelun että kokouspöytäkirjan pitämisen. Oma osallistuminen on helppoa, sillä kokoukset pidetään etänä ja keskustelu OK Perinnän asiantuntijoiden kanssa on sujuvaa.

Kenelle asiakasneuvottelukunnan jäsenyys sopii ja vaatiiko se jotain erityisiä ominaisuuksia?

Kirsi: Ei vaadi. Riittää, että on mahdollisuus osallistua etäkokouksiin. Tämä sopii ihmisille, joita talousasiat kiinnostavat. Toivon, että saisimme uusia jäseniä mukaan, sillä näkökulmat ovat aina rikkaampia kun on erilaisia ihmisiä mukana.

Linda: Asiakasneuvottelukunnassa työskentely sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Rohkeasti mukaan vaan!

Otamme asiakasneuvottelukuntaan uusia jäseniä syksyllä – pysy kuulolla, jos olet kiinnostunut!

Lue lisää asiakasneuvottelukunnasta täältä.