Maksusuunnitelma mahdollistaa velan maksamisen erissä

Onko sinulla joskus jäänyt jokin lasku maksamatta? Niinpä, eiköhän näin ole käynyt miltei jokaiselle meistä. Syitä voi olla monia unohduksesta äkilliseen rahapulaan, mutta pääasia on se, että asioista voi nykyään perintätoimistojen kanssa neuvotella. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille itsestään selvää, sillä perintään liittyy edelleenkin paljon vääriä mielikuvia ja olettamuksia. Palveluneuvojamme Anna-Riikka auttaa asiakkaitamme päivittäin […]

ok perintä

Onko sinulla joskus jäänyt jokin lasku maksamatta? Niinpä, eiköhän näin ole käynyt miltei jokaiselle meistä. Syitä voi olla monia unohduksesta äkilliseen rahapulaan, mutta pääasia on se, että asioista voi nykyään perintätoimistojen kanssa neuvotella. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille itsestään selvää, sillä perintään liittyy edelleenkin paljon vääriä mielikuvia ja olettamuksia.

Palveluneuvojamme Anna-Riikka auttaa asiakkaitamme päivittäin maksujen järjestelemisessä, joten pyysimme häntä kertomaan hieman tarkemmin eräästä asiakkaille todella hyödyllisestä ratkaisusta eli maksusuunnitelmasta.

Mikä on maksusuunnitelma?

Maksusuunnitelma tarkoittaa käytännössä sitä, että velan voi maksaa erissä. Ymmärrämme, että aina koko summan maksaminen kerralla ei ole mahdollista ja haluamme auttaa asiakkaitamme selviämään velasta heille sopivalla tavalla.

“Mikäli koko summan maksaminen kerralla tuntuu haastavalta, voi velan jakaa osiin maksusuunnitelman avulla.”

Kaikki asiakkaamme eivät välttämättä edes tiedä, että monesti velka on mahdollista maksaa useammassa erässä maksusuunnitelman avulla, vaikka siitä pyrimme kertomaan niin kirjeessä kuin nettisivuillammekin. Välillä saatetaan hätääntyä ihan turhaan perintäkirjeen saavuttua ja pelätään jopa maksuhäiriömerkintää.

Toisaalta moni asiakas myös helpottuu siinä vaiheessa, kun kerromme että ei tässä ole mitään aihetta hätään. Ja mikäli velkaa ei pysty kerralla maksamaan, on maksusuunnitelman tekeminen tärkeää myös siksi, että näin estetään velan eteneminen oikeudellisen perintään, josta saattaa seurata maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Miten maksusuunnitelma tehdään?

Helpoin tapa tehdä maksusuunnitelma on kirjautua Oma OK -palveluumme lähettämästämme kirjeestä löytyvillä tunnuksilla. Ja toki meille voi aina myös soittaa, mikäli jokin askarruttaa. Toisinaan ihmiset kuitenkin pelkäävät perintätoimistoon soittamista, kun kuvittelevat että täällä ollaan jotenkin todella ankaria, mutta kyllä tämä enemmän asiakaspalvelua meille on.

Mitä maksusuunnitelman tekeminen maksaa?

Yleensähän tämä maksusuunnitelma on sellainen palvelu, että se maksaa muutaman kymmenen euroa riippuen velan suuruudesta. Meille on kuitenkin tärkeintä auttaa asiakkaita selviämään veloistaan ja siksi meidän kuluttaja-asiakkaamme voivat tehdä ensimmäisen maksusuunnitelman Oma OK -verkkopalvelussa ihan ilmaiseksi.

Muissa tapauksissa maksusuunnitelmapalvelun hinta määräytyy velan suuruuden ja erien määrän perusteella. Poikkeuksen muodostavat suoraan ulosmittauskelpoiset saatavat, sillä niiden kohdalla maksusuunnitelmapalvelun hinta on velan suuruudesta riippumatta aina 20 €.

Moneenko erään velan voi jakaa?

Erien määrä ja yhden erän suuruus vaihtelee hieman velan kokonaissummasta riippuen. Monesti maksusuunnitelmia lähdetään tekemään asiakkaan kanssa siltä pohjalta, paljonko asiakkaan on mahdollista velkaa kuukaudessa lyhentää.

Toki koetamme myös muistuttaa asiakasta siitä, että kulut ja viivästyskorko kasvattavat velkasaldoa ja vaikuttavat erien määrään tai erien suuruuteen. Kulut ja korot jäävät sitä pienemmiksi mitä nopeammin koko summa maksetaan pois. Eli maksamalla vaikka muutaman kympin enemmän kuukaudessa, asiakas voi lopulta säästää ison summan ja aina pyrimmekin ensimmäisenä ehdottamaan sitä ratkaisua, joka on asiakkaalle se kaikkein edullisin.

Voiko kaikille veloille tehdä maksusuunnitelman?

On olemassa tiettyjä poikkeustapauksia, jolloin velalle ei voi syystä tai toisesta maksusuunnitelmaa tehdä. Tämä käy kuitenkin helposti ilmi tuolla Oma OK -palvelussamme, jossa maksusuunnitelman pääsee tekemään silloin kun se itselle parhaiten sopii. Tällaisissa tapauksissa kannattaa rohkeasti soittaa meille, niin voimme yhdessä miettiä miten asian kanssa edetään.

Ja nykyäänhän Oma OK -palvelussa voi yhdistää myös useampia velkoja saman maksusuunnitelman alle. Asiakkaat voivat siis yhdellä kuukausimaksulla lyhentää useampaa velkaa ja tästä on kyllä tullut paljon positiivista palautetta.

Mitä tapahtuu, jos maksusuunnitelma ei toteudu?

Mikäli maksusuunnitelman tekee, niin on myös tärkeää maksaa erät sovitusti. Muuten koko summa tulee taas maksettavaksi kerralla. Eli maksusuunnitelmaa ei kannata tehdä vain siksi, että saa hetkeksi aikaa asian pois mielestä, sillä näin yleensä kertyy vain turhia kuluja. Ja jos näyttää siltä, että ei jostain syystä pysty noudattamaan maksusuunnitelmaa, kannattaa heti olla yhteydessä meihin.

Toki jonkin verran maksusuunnitelmia aina purkautuukin, mutta koetamme kuitenkin täällä parhaamme mukaan pitää asiakkaita ajan tasalla ja muistutella eräpäivistä.

Tärkeintä on ottaa se ensimmäinen askel, jos sattuu perintäkirjeen saamaan. Asioista voi aina neuvotella ja sitähän varten mekin täällä olemme, että löytyisi kullekin asiakkaalle se joustava ja omaan tilanteeseen sopiva ratkaisu.