Mistä yrittäjä voi löytää aikaa liiketoiminnan kehittämiseen?
Kannattaako palkata lisää henkilökuntaa vai ulkoistaa osa toiminnoista?
“Asiantuntevien yhteistyökumppaneiden avulla yrittäjä voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.”
Moni yrittäjä on varmasti jossain vaiheessa ajautunut tilanteeseen, jossa yrityksen päivittäisen toiminnan pyörittäminen tuntuu vievän kaiken ajan, eikä liiketoiminnan kehittämiselle tai vaikkapa uusien asiakkaiden hankkimiselle enää riitä resursseja. Tilanteen taustalla saattaa olla monia syitä, mutta monesti lähemmän tarkastelun myötä käy ilmi, että yrittäjä on miltei huomaamattaan pyrkinyt pitämään liiketoiminnan kaikki osa-alueet jopa liian tiukasti omissa käsissään.
Asiantuntevien ja luotettavien yhteistyökumppaneiden avulla yrittäjän on kuitenkin mahdollista säästää omaa aikaansa ja keskittyä yrityksensä keskeisimpiin toimintoihin. Päätimme avata aihetta tarkemmin esimerkkinä toimivan kuntosaliyrittäjän näkökulmasta.
Mitkä tehtävät kuntosaliyrittäjän kannattaa hoitaa itse?
Kuntosalien välillä kilpailu asiakkaista on tunnetusti kovaa ja tavoitteisiin pääseminen vaatii niin markkinointia kuin nykyisten asiakkaiden pitämistä tyytyväisinä. Monelle kuntosaliyrittäjälle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa aikaa ei yksinkertaisesti tunnu riittävän kaikkien tarvittavien toimenpiteiden hoitamiseen, etenkin kun palveluvalikoimaakin olisi pyrittävä jatkuvasti monipuolistamaan.
Usein kuntosaliyrittäjällä on vahva liikunnallinen osaaminen, joten esimerkiksi personal trainer -palvelut hän saattaa hoitaa itse, sillä se on samalla oiva mahdollisuus asiakassuhteiden syventämiseen. Myös päivittäinen asiakaspalvelu ja vaikkapa laitteiden huolto voi tapauskohtaisesti onnistua omin voimin. Tilojen siivouksessa puolestaan on helppo kääntyä ulkopuolisen ammattilaisen puoleen. Sama koskee taloushallintoa, sillä lähestulkoon jokaisella yrittäjällä on varmasti apunaan tilitoimisto ja monilla myös perintätoimisto.
Lähtökohtaisesti yrittäjä voikin löytää lisää aikaa liiketoimintansa kehittämiseen palkkaamalla lisää resursseja tai ulkoistamalla osan yrityksensä toiminnoista. Tällöin yleensä kyseessä ovat liiketoiminnan osa-alueet, jotka eivät kiinteästi liity yrittäjän omaan ydinliiketoimintaan ja -osaamiseen. Oman kokemuksemme mukaan sekä maksumuistutusten lähettäminen että varsinaisten perintätoimenpiteiden hoitaminen ovat hyviä esimerkkejä toimenpiteistä, joita yrittäjän kannattaa harvoin hoitaa itse.
3 tapaa säästää aikaa ja rahaa perinnällä
Vaikka yrittäjällä olisikin resursseja perintätoimenpiteiden hoitamiseen, vaatii tehokas prosessi tuekseen myös edistynyttä analytiikkaa, jota perintätoimistot ovat tottuneet hyödyntämään. Asiakaslähtöinen perintäprosessi sitoo resursseja, mutta se on myös osaltaan hyvää asiakaspalvelua, joten myös tämän vuoksi se on syytä jättää asiantuntevan tahon hoidettavaksi.
Lisää aiheesta löydät “3 tapaa säästää aikaa ja rahaa perinnällä“ -e-kirjastamme. Voit ladata ilmaisen e-kirjan sähköpostiisi vaikka saman tien.