Nousevat hinnat huolestuttavat – mitä tehdä, jos ei pärjää laskujen kanssa?

Korot sekä sähkön, ruoan ja polttoaineiden hinnat ovat kohonneet huimaa vauhtia viime kuukausina. Tulevan talven kustannukset aiheuttavatkin monelle huolta. Mitä oikein voi tehdä, jos ei enää pysty maksamaan kaikkia laskuja? Tärkeintä on nopea toiminta ja yhteydenotto laskun lähettäneeseen tahoon jo ennen laskun eräpäivää. Lue blogistamme lisää neuvoja.

Nopea yhteydenotto on kaikkein tärkeintä

Jos seuraavina kuukausina eteesi tulee tilanne, että esimerkiksi sähkölasku on kerta kaikkiaan liian suuri maksettavaksi, on tärkeää olla yhteydessä sähköyhtiöön mahdollisimman nopeasti. Sama pätee kaikkiin muihinkin laskuttajiin. Mitä aikaisemmin otat yhteyttä, sitä varmemmin pystyt sopimaan asioista laskuttajan kanssa.

Entä jos laskut menevät perintään? 

Ei tarvitse pelästyä, jos saat perintäyhtiöltä kirjeen. Perintäkirjeen on tarkoitus muistuttaa maksun hoitamisesta – tässäkin tilanteessa kannattaa olla pikaisesti yhteydessä kirjeen lähettäneeseen perintätoimistoon. 

Kerro perintätoimistolle tilanteesi ja millaisella aikataululla voisit mahdollisesti maksaa laskun. OK Perinnän kanssa voit sopia esimerkiksi seuraavista vaihtoehdoista:

Maksusuunnitelma

Maksusuunnitelma tarkoittaa velan maksamista pienemmissä osissa, samaan tapaan kuin maksaisit laskun osamaksulla. OK Perinnän kanssa maksusuunnitelmasta sopiminen Oma OK -palvelussamme on useimmissa tapauksissa maksutonta. 

Jos olet epävarma, voitko sopia omasta laskustasi maksusuunnitelman, ole yhteydessä asiakaspalveluumme

Lisäaikaa laskun maksamiseen

Jos tiedät tulevan päivän, jolloin pystyt maksamaan laskun, voit pyytää laskun maksuun lisäaikaa. 

OK Perinnällä oleville laskuille voit ehdottaa uutta maksupäivää Oma OK -palvelussa. Kannattaa muistaa, että maksupäivää on mahdollista siirtää vain perinnän tietyissä vaiheissa. Mikäli et pysty ehdottamaan uutta maksupäivää Oma OK:ssa, ota meihin yhteyttä, niin selvitämme, onko maksupäivän siirto kohdallasi mahdollista. 

Mitä jos hinnat pysyvät pitkään korkealla ja laskut menevät perintään useina kuukausina? 

Perintäyhtiön kanssa voi olla mahdollista sopia joustosta, jos tilanne on tiedossa aikaisessa vaiheessa. Ei kannatakaan päästää tilannetta eskaloitumaan niin, että rästissä on jo useita laskuja. 

Hankalan talven edellä kehotammekin olemaan laskuasi perivään yhtiöön yhteydessä heti ensimmäisen laskun saatuasi. Kerro suoraan, että seuraavinakaan kuukausina et todennäköisesti pysty maksamaan. Perintäyhtiön palveluneuvojat pyrkivät löytämään tilanteeseesi sopivan ratkaisun. 

Näin voit olla meihin yhteydessä:

Tärkeimmät keinot selvitä hintojen nousun tuomista maksuvaikeuksista ovat oma aktiivisuus ja yhteydenotto velkojaan varhaisessa vaiheessa. Meidät saat parhaiten kiinni:

Oma OK -palvelumme kautta. Pääset kirjautumaan palveluun täältä

Ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot täältä.