Näin autamme sinua poikkeusaikana

Miten perintäyhtiö voi auttaa velallisasiakasta? Miten koronatilanne vaikuttaa OK Perinnän palveluihin? Myös näin poikkeusaikana voit olla varma, että palvelemme sinua kaikissa asiakaspalvelumme kanavissa.

Andreas Lindroos

Meillä on perintäyhtiöksi ehkä hieman erikoinen näkemys: me emme halua, että velat siirtyvät perintään. Toivommekin, että ihmiset uskaltaisivat ottaa yhteyttä meihin ja neuvotella kanssamme. On meidän kaikkien etu, että asiakkaamme saavat maksettua velkansa eivätkä joudu vaikeuksiin.

Tiesitkö, että esimerkiksi Pre Collection -palvelumme tavoitteena on kokonaan estää velan siirtyminen perintään? Palvelussa soitamme muistutuspuhelun velallisasiakkaalle. Muistutuksen ansiosta asiakas voi vielä neuvotella esimerkiksi maksuaikataulusta ja -eristä ajoissa. Tällä ja monella muulla tavalla koetamme parhaamme mukaan auttaa niin velallisasiakasta kuin yrityksiäkin.

Meiltä saat apua sinulle sopivasta kanavasta

Käynnissä olevan tilanteen vuoksi olemme valmistautuneet siihen, että useampi velkaantuu ja tarvitsee apua velkojen maksun sopimisessa. Tällä hetkellä esimerkiksi maksuttoman maksusuunnitelman tekeminen ja eräpäivän siirtäminen on useimmiten mahdollista.

Erityisen tärkeänä pidämme sitä, että olemme helposti saavutettavissa – siksi online-palvelumme toimii saumattomasti ja siellä voi asioida kellon ympäri. Olemme myös päättäneet, että samalla kun olemme panostaneet digiasiointiin online-palvelun ja chatin muodossa, pidämme puhelinpalvelumme erinomaisessa toiminnassa. Näin otamme huomioon ne monet suomalaiset, jotka asioivat mieluiten perinteisemmillä tavoilla tai eivät edes omista tietokonetta. Meillä vastataankin vähintään 93 prosenttiin puheluista alle puolessa minuutissa. Emme hyväksy sitä, että ihmisen pitäisi jonottaa kymmeniä minuutteja saadakseen apua asiakaspalvelustamme.

Hyvin viihtyvät työntekijät = tyytyväiset asiakkaat

Satsaamme OK Perinnällä omien työntekijöidemme viihtyvyyteen. Olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että meidät valittiin Vaasan seudun parhaaksi työnantajaksi vuonna 2018 ja henkilökuntamme viettää meillä töissä keskimäärin seitsemän ja puoli vuotta.

Työntekijöidemme viihtyvyys tukee myös asiakastyytyväisyyttä. Jos henkilökuntamme vaihtuisi tiuhaan tahtiin, eivät he pystyisi antamaan yhtä asiantuntevaa palvelua kuin nyt. Henkilökuntamme on tärkein resurssimme ja se näkyy palvelun laadussa: kun työntekijämme viihtyvät töissä, he haluavat palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Asiakkaiden puheenvuorot ovat tärkeitä

Kun aloitin OK Perinnällä kaksi ja puoli vuotta sitten, huomasin, että valtaosa kommentoinnista somessamme oli negatiivista. Ensin ajattelin, että meidän täytyy ottaa esimerkiksi Facebook-kommentointi pois käytöstä. Asiaa tarkemmin harkittuamme päätimme, että kommentointi täytyy nimenomaan pitää auki. Ihmisillä tulee olla mahdollisuus kertoa, mitä mieltä he ovat.

Toivomme, että toimintamme peilaa pyrkimystämme muuttaa ja kehittää perintäalaa sekä haastaa perinteisiä toimintatapoja. Siksi olemme perustaneet myös asiakasneuvottelukunnan, joka arvioi toimintatapojamme ja keksii uusia, parempia näkökulmia perintään. Asiakasneuvottelukunta aloittaa toimintansa, kun kokoontuminen on turvallista.

Haluatko tietää lisää? Lue tietopankistamme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin tai ota yhteyttä, jos et löydä vastausta.

Andreas Lindroos