OK Perintä sai hyvästä työntekijäymmärryksestä kertovan sertifikaatin jo neljättä kertaa peräkkäin

Future Workplaces -sertifikaatti perustuu henkilöstön toiveita ja tarpeita luotaavaan kyselyyn. OK Perinnän työntekijöiden vaakakupissa painavat erityisesti työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä vakaa, mielekäs työ.

“Ihmisläheisyys, matala hierarkia, oikeudenmukaisuus, työntekijöiden huomioiminen, mielekkäät työtehtävät”, luettelee OK Perinnän Head of HR Terhi Rasku syitä siihen, että työntekijät viihtyvät yrityksessä.

Viihtymisestä kertoo myös Future Workplaces -sertifikaatti, jonka OK Perintä sai hiljattain, jo neljättä kertaa peräkkäin. Sertifikaatti myönnetään yritykselle, jossa toteutuvat työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja jota työntekijät ovat valmiita suosittelemaan ystävilleen ja tuttavilleen.

“Tämä kertoo siitä, että olemme onnistuneet pitämään yrityskulttuurimme ihmisille merkityksellisenä koronavuosista huolimatta, olemme luotettava työnantaja, ja ihmiset kokevat työskentelyn meillä mielekkääksi. Sertifikaatti on merkki siitä, että olemme onnistuneet toimissamme”, Rasku summaa.

Yhdessä tekemisen meininkiä

Sertifikaattia varten toteutettiin henkilöstökysely, jossa työntekijät valitsivat viisi itselleen merkityksellisintä asiaa ja kertoivat, miten ne toteutuvat. Kyselyssä nousi siis esiin asioita, jotka ovat aidosti tärkeitä henkilöstölle.

Vastauksissa korostuvat työn ja vapaa-ajan tasapaino, mielekkäät työtehtävät sekä työpaikan varmuus. Suunnilleen samat asiat ovat nousseet kyselyssä esiin aiempinakin vuosina. Tulokset käydään joka kerta läpi henkilökunnan kanssa ja otetaan huomioon toimintasuunnitelmassa.

Sertifikaatti otettiin luonnollisesti ilolla vastaan. Henkilöstölle on ylpeyden aihe olla osa OK Perinnän porukkaa, jossa on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja jokainen on tärkeä osa kokonaisuutta.

Saavutus on juhlan aihe yrityksen arjessa, mutta tärkeä myös rekrytoinnin kannalta.

“Etenkin aikana, jolloin rekrymarkkinat ovat haastavat, on tärkeää, että meillä on maine luotettavana, vakaana ja inhimillisenä työnantajana. Usein työhaastatteluissa käykin ilmi, että hakija on kuullut meistä hyvää”, Rasku kertoo.

Yritys kehittyy, kun ihmiset kehittyvät

Mitä se hyvä sitten on, josta OK Perinnän työntekijät puhuvat tutuilleen? Raskun mukaan tärkeintä on työyhteisö ja yrityskulttuuri, jossa tehdään merkityksellistä työtä, hyvää yhteishenkeä unohtamatta. Se näkyy esimerkiksi siinä, että toimitusjohtaja istuu samassa kahvipöydässä henkilökunnan kanssa ja apua saa aina, kun sitä tarvitsee. Avun pyytämiseen kannustetaan, eikä kenenkään oleteta osaavan kaikkea heti.

Jatkossa yrityksessä halutaan panostaa entistä enemmän työntekijöiden urakehitykseen esimerkiksi työkierron muodossa. Työkiertoon voi lähteä ulkomaillekin, sillä yritys on osa kansainvälistä B2 Impact-konsernia. Myös ulkoisen koulutusmallin käyttöä jatketaan: työntekijä voi käyttää vuodessa viikon verran työaikaa opiskeluihin, jotka kehittävät häntä omassa työssään.

“Meille on todella tärkeää panostaa henkilökunnan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Haluamme myös, että henkilökunta kehittyy. Emme kehitä vain yrityksen prosesseja. Ihmisten kehittäminen on tärkeämpää, sillä ihmiset tekevät työn.”

Kiinnostuitko OK Perinnästä työpaikkana? Tutustu urasivuihimme.