OK Perintä mukaan Gubben kummitoimintaan

Ihmisten inhimillinen kohtaaminen ja eteenpäin auttaminen on meille tärkeää. Siksi lähdimme myös mukaan tekemään hyvää ja karkottamaan yksinäisyyttä osana Gubben kummitoimintaa.

Gubbe

Leppoisia kahvihetkiä. Ohjattuja seuramatkoja uuden äärelle. Metsäretkiä, kulttuuririentoja, kiireetöntä aikaa läheisten kanssa. Näistä haaveilemme, kun ajattelemme vanhuusvuosiamme. Ikävä kyllä nämä mielikuvat eivät vastaa monen ikäihmisen todellisuutta. Suomenkin kokoisessa pienessä maassa on suuri joukko vanhuksia, jotka kärsivät yksinäisyydestä ja masennuksesta.

Me OK Perinnässä halusimme tehdä asialle jotain. Siksi lähdimme mukaan Gubben kummitoimintaan tarjoamaan iloa ja aikaa yksinäiselle vanhukselle. Lisäksi työllistämme yhden nuoren vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin.

Gubben kummitoiminta käytännössä

Käytännössä kummitoimintamme tarkoittaa sitä, että Gubbe etsii yksinäiselle vanhukselle sydänystävän, joka vierailee vanhuksen luona joka viikko vuoden ajan. Nuoret sydänystävät tarjoavat kotiapua, ulkoiluseuraa tai vain ovat läsnä ja kuuntelevat – mitä ikinä vanhus eniten kaipaakaan.

Me OK Perinnällä taas pääsemme seuraamaan viikoittain koottuja kummiterveisiä sekä ilon ja merkityksellisyyden lisääntymistä vanhuksen arjessa.

Yhdessä Gubben kanssa autamme varmistamaan, että kukaan ei jäisi yksin.

#yhdessäok #tillsammansok