OK Perinnän nimissä on soiteltu huijauspuheluita. Muistutamme, että me emme koskaan soita tuntemattomasta numerosta. Jos saat arveluttavan puhelun, voit tarkistaa asian verkkopalvelustamme www.omaok.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme: 030 10 5620. Jos olet ehtinyt maksaa huijarille tai luovuttaa henkilötietojasi, ilmoita asiasta viipymättä poliisille.

Ei mitään hävettävää

Tällä hetkellä juuri kokemamme häpeä estää monia etsimästä aktiivisesti ratkaisua talousongelmiinsa. Tämän me haluamme muuttaa.

petter

 

“Todellisuudessa ihmiset joka päivä myös selviävät veloistaan, vaikka tästä ei uutisoida.”

Petter Lingonblad – johtaja, PR & markkinointi

 

Meille suomalaisille on aina ollut kunnia-asia pärjätä omillamme. Myös velkamme olemme halunneet maksaa, maksoimmehan sotakorvauksetkin aikanaan täysimääräisenä takaisin. Maksumoraalimme on tutkitusti maailman huippuluokkaa.

Tämä on hieno asia, mutta samalla se on johtanut siihen, että rahasta ja talousvaikeuksista puhuminen on meille hankalaa. Koemme maksuvaikeudet häpeällisinä, ja perintäkirje postiluukussa piilotetaan takin liepeeseen.

Häpeä myös myy: julkisuudessa kauhistellaan talousvaikeuksissa olevien ihmisten kohtaloita ja uutisoimme maksuhäiriömerkintöjen kasvusta. Todellisuudessa ihmiset joka päivä myös selviävät veloistaan, vaikka tästä ei uutisoida. Esimerkiksi viime vuonna yli 171 000 asiakastamme maksoi kaikki velkansa pois. Haluamme kertoa myös tästä puolesta enemmän.

Talousarkemme muuttuu nyt vauhdilla. Työurat sirpaloituvat, ja työllistämme itse itsemme yhä useammin. Mobiilimaksaminen helpottaa maksamista ja käsittelemme yhä vähemmän käteistä rahaa. Meillä kaikilla voi tulla eteen hetki, jolloin laskun maksaminen voi vaikeutua. Silloin tärkeintä on tarttua toimeen: soittaa velkojalle tai perintätoimistoon, kertoa läheisille, hakea apua velkaneuvojalta tai Takuusäätiöltä.

Tällä hetkellä juuri kokemamme häpeä estää monia etsimästä aktiivisesti ratkaisua talousongelmiinsa. Tämän me haluamme muuttaa.

Petter Lingonblad
OK Perintä