Keskustelu maksuhäiriömerkintäaikojen puolittamisesta käynnistyy

Kansanedustaja Joakim Strand (r) on tarttunut tärkeään asiaan ja jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

perintätoimisto

 

“Paine positiivisen luottorekisterin käyttöönotosta on voimistunut.”

 

Kansanedustaja Joakim Strand (r) on tänään jättänyt positiivisesta luottorekisteristä ja maksuhäiriömerkinnöistä hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Vasabladetin haastattelussa Strand kertoo, että nyt on aika poistaa maksuvaikeuksiin liittyvä voimakas häpeän tunne ja muuttaa yhteiskunnan näkemys maksuvaikeuksiin. Strand vaatiikin hallitukselta toimia positiivisen luottorekisterin käyttöönoton mahdollistamiseksi ja maksuhäiriömerkintäaikojen lyhentämiseksi.

Kiitos kansanedustaja Strand tärkeään asiaan tarttumisesta ja asian viemisestä eteenpäin niille foorumeille, joissa asiasta voidaan myös tehdä päätöksiä! Näemme perintätoimiston arjessa päivittäin, kuinka tämänhetkinen tapamme pyrkiä ehkäisemään ylivelkaantumista ei toimi.

Me uskomme, että ehdotetuilla keinoilla ratkaisisimme kaksi ylivelkaantumiseemme tällä hetkellä vaikuttavaa ongelmaa: Positiivisen luottorekisterin myötä luoton antaminen perustuisi luotonhakijan todelliseen taloudelliseen tilanteeseen, kun tietojärjestelmä avaisi pelkän maksuhäiriötiedon sijaan tiedon hakijan kokonaistilanteeseen, siis myös luottojen maksamiseen. Lisäksi maksuhäiriömerkintäaikojen tallentamisen puolittaminen mahdollistaisi velkaantuneen etenemisen elämässä nopeammin eteenpäin, kun velkatilanne on saatu haltuun.   

Paine positiivisen luottorekisterin käyttöönotosta on voimistunut viime viikkoina keskustelussa. Viimeisten kuukausien aikana mm. Nordea, OP sekä Finanssialan Keskusliitto ovat liittyneet rintamaan positiivisen luottorekisterin käyttöönotosta.

Seuraamme tilannetta! 

Petter Lingonblad
OK Perintä