Kootut vinkit kukkarosi ensiapuun

Kenties olet jo törmännyt somessamme Kukkaron ensiapu -videoihin, joissa annamme vinkkejä oman talouden huoltoon ja tarvittaviin hoitotoimenpiteisiin. Koostimme vinkit tähän blogiin talousremontin aloittamisen helpottamiseksi.

Kukkaron ensiapu

Lähestymistapamme on se, että koetamme aina löytää ratkaisun velallisasiakkaidemme hankaliin tilanteisiin. Usein ennakointi on paras tapa välttää hankaluudet, ja sama pätee myös talousasioihin.

1. Tilannekatsaus omista tuloista ja menoista kertoo lähtötilanteen

Kuten mikä tahansa asia, talouden haltuun ottaminen kannattaa aloittaa nykytilanteen katsauksella. Kuukauden pakollisten menojen, kuten lainanlyhennyksen tai vuokran, laskujen ja ruokakauppakulujen listaaminen antaa realistisen kuvan kuukausibudjetista.

Monella pankilla on oma sovellus talouden seuraamista varten. Tähän voi hyödyntää myös Takuusäätiön Penno-palvelua.

2. Olisiko jostakin mahdollista säästää?

Kun lähtötilanne on selvillä, sen pohjalta on helppo analysoida menoja. Ehkä pienistä puroista onkin kasvanut yllättävän suuri kuluerä, jonka voisi jättää kuluttamatta ja laittaa säästöön. Esimerkiksi ruokaostosten suunnittelu etukäteen kaupassa nälkäisenä haahuilun sijaan on helppo aloitus säästötoimenpiteille.

Kuluttajaliiton sivuilla on lisää käteviä säästövinkkejä mm. energian, liikkumisen ja elintarvikkeiden suhteen säästämiseen. Katso vinkit täältä.

3. Laskun eräpäivä lähestyy, mutta tilillä ei ole rahaa?

Tässä tilanteessa luoton ottaminen ei missään nimessä ole kannattava ratkaisu. Sen sijaan tulee ottaa pikaisesti yhteyttä laskun lähettäjään ja sopia maksuaikataulusta. Eräpäivän siirtäminen usein onnistuu, kun sen tekee ajoissa.

Lisävinkkejä tiukan taloustilanteen ratkaisuun löytyy myös aiemmasta blogistamme, joka kannattaa myös lukea.

4. Toimi näin, jos saat perintätoimistosta kirjeen

Perintätoimiston kanssa asiointia ei kannata jännittää, vaan ottaa mahdollisimman nopeasti yhteyttä kirjeen saapumisen jälkeen. OK Perinnän kanssa asiat hoituvat helposti Oma OK-palvelun kautta. Palvelussa voit maksaa velkasi tai siirtää maksupäivää, ja useimmiten myös velan jakaminen pienempiin osiin on mahdollista. Meillä OK Perinnällä myös maksusuunnitelman voi tehdä ilmaiseksi Oma OK:n kautta. Tarkemmat tiedot löytyvät tältä sivulta.

Jos tarvitset apua, asiakaspalvelumme on vain chat-napin painalluksen päässä. Palvelumme on aina ystävällistä ja pyrimme velallisasiakkaan kanssa yhdessä ratkaisemaan tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakaspalvelijamme tavoittaa chatista arkisin 8–16.

5. Muista, että et ole yksin

Hankalat taloustilanteet ovat tuttuja suurimmalle osalle suomalaisia jossain vaiheessa elämää. Onneksi taloushuoliin saa apua perintätoimiston lisäksi esimerkiksi oikeusaputoimiston velkaneuvonnasta tai Takuusäätiöstä.

Me OK Perinnällä haluamme muistuttaa, että apua kyllä on saatavilla – kunhan sitä muistaa kysyä.

Olemme aina valmiita auttamaan maksujen sopimisessa ja tavoitat meidät helposti Oma OK:n chatin kautta, puhelimitse tai Facebookin chatissa. Huomaathan, ettemme päivystä Facebookissa. Kiireellisissä asioissa saat apua nopeimmin puhelimitse. Kiireettömissä asioissa paras tapa tavoittaa meidät on Oma OK -palvelun kautta.