Mitä tehdä kun asiakas ei maksa?

Asiakkaiden maksusuoritusten myöhästyminen vaikuttaa yrittäjän omaan maksuvalmiuteen.

perintätoimisto

 

“Asiakkaan maksukyky saattaa vaihdella, joten myös perintätavan on sopeuduttava muutoksiin.”

 

Muuttuvassa maailmassa asiakkaiden on yhä vaikeampi ennustaa omaa maksukykyään. Tämä saattaa johtaa uusiin ja yllättäviin tilanteisiin, kuten maksamattomiin laskuihin. Syitä siihen, että asiakas ei maksa laskujaan tai että maksut ovat myöhässä, saattaa olla useita. Taustalla voivat olla esimerkiksi asiakkaan hetkelliset maksuvaikeudet tai yrityksen omat tai sen yhteistyökumppaneiden tehottomat prosessit.

Asiakkaiden maksusuoritusten myöhästyminen vaikuttaa suoraan yrityksen maksuvalmiuteen, joten perinnän tuloksen parantaminen on yrityksen talouden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Perintätavalla voidaan vaikuttaa perintätulokseen merkittävästi.

 

ok perintä

 

Inhimillinen perintätapa tuo parempia tuloksia

Asiakkaan maksukyky saattaa vaihdella, joten myös perintätavan on sopeuduttava muutoksiin. Parempia perintätuloksia voidaan saavuttaa auttamalla asiakasta aktiivisesti maksujen järjestelemisessä sekä tarjoamalla joustoa tarpeen mukaan. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi maksun hoitaminen useammassa erässä, jos velan suorittaminen yhdessä erässä ei sillä hetkellä ole mahdollista.

Meillä OK Perinnässä on käytössä oma inhimillinen perintätapamme, jonka keskiössä on aina asiakas ja hänen yksilöllinen tilanteensa, johon pyrimme yhdessä löytämään ratkaisun. Aktiivinen ja henkilökohtainen palvelu auttaa löytämään ratkaisun velan hoitamiseen, jolloin perintä nopeutuu ja kustannukset jäävät pienemmiksi. Yhdessä edistyneen analytiikan ja ammattitaitoisen henkilöstön kanssa inhimillinen perintäprosessimme mahdollistaa parhaan perintätuloksen lisäksi myös kilpailukykyiset hinnat palveluillemme. Samalla varmistetaan, että asiakas saa parasta mahdollista palvelua myös perintätilanteessa.

 

5 vinkkiä perintäkumppanin valintaan

Asiantunteva kumppani auttaa saatavien perinnässä. Perintäkumppanin valinnalla voi kuitenkin olla suuri vaikutus perintätulokseen ja asiakkaan palvelukokemukseen. Kokosimme e-kirjan: “5 vinkkiä perintäkumppanin valintaan”, jossa on vinkkejä sopivan perintätoimiston valintaan. Voit ladata ilmaisen e-kirjan vaikka saman tien.

 

5 vinkkiä perintäkumppanin valintaan